08 január, 2017

Graham kiflik



Limara kenyeres csoportjában mindig találok újabb recepteket, így volt ez ezzel a kiflivel is, igaz egy kicsit változtattam rajta, mert nem készültem neki a sütésnek, így nem volt öregtésztám, de mivel muzsáj volt valamit készítenem, így egy kicsit átformáltam a receptet, rögtön elkészíthetönek.

A receptért köszönet Dobos Mártának!!!!

15 dkg Grahamliszt
15 dkg Teljeskiörlésü tönkölyliszt
30 dkg fehér kenyérliszt (BL80) vagy finomliszt (BL55)
1,2 dkg só
1 teáskanál cukor
4-5 dkg kacsazsír
2,5 dkg friss élesztö
360 ml langyos víz
1 dkg árpamaláta liszt (elhagyható)

 1. A hozzávalókból tésztát dagasztottam, hagytam 40 percig kelni, majd 10 egyenlöre részre osztottam, ami 105 gramm körüli darabok lettek. Kis gombócokat formáztam belöle és letakarva hagytam 10 percet pihenni. (A képen csak 5 db 105 grammosat készítettem, a maradék tésztát 4 részre osztottam, így nagyobb szendvicsnek valók lettek belöle, szóval a méret tetszés szerint variálható)
2. Majd az alábbiak szerint megformáztam.

3. Sütölapra, vagy sütöpapírral bélelt tepsire rakva hagytam 35-40 percet kelni, közben felfütöm a sütöt 220 fok alsó-felsö fütésre.


4. A kifliket alaposan befújom vízzel és 20 perc alatt készre sütöm öket.


Rácsra téve hagyom kihülni.
Másnapra kicsit megpuhul, de tökéletes szendvics alapanyag.

Sok sikert hozzá, és jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: